Home Vesti “Najlepša bašta Novog Sada” – Zelena oaza na Grbavici

“Najlepša bašta Novog Sada” – Zelena oaza na Grbavici

291
0

Dnevni list “Dnevnik”Novosadska televizija i kompanija Color Media Communications i ovog proleća organizuju akciju “Najlepša bašta Novog Sada”. Na naše veliko zadovoljstvo akcija je zaživela i postala tradicija u našem gradu.

Već petu godinu zaredom predstavljamo bašte na koje su naši sugrađani ponosni, te sa velikim zadovoljstvom ističemo da je tokom prethodnih godina na konkursu predstavljeno preko 200 bašta naših sugrađana. Svi sugrađani koji žele da predstave svoju baštu, to mogu učiniti od 15. aprila do 15. juna 2023. putem mejl adrese: najlepsabasta@gmail.com. 

Pobednike očekuje nagradno putovanje na produženi vikend za dve osobe.

Ovom prilikom predstavljamo vam vrt koji održavaju stanari zgrade u ulici Doža Đerđa, na Grbavici. Iako se nalazi gotovo u samom centru grada, baštica u ovom kvartu ukrašena je raznim vrstama cveća i biljaka koje čine pravu malu oazu zelenila. Iza zgrade nalazi se lepo uređen travnjak koji se redovno održava pa u njemu podjednako uživaju i ostali stanari kvarta. Ipak, stanari su saglasni da se o baštici najviše brine Renata Putnik, sugrađanka koja godinama unazad uspeva da očuva zelenilo između betona i zgrada koje poput korova niče svakodnevno u ovom delu grada.