Home Festivali Novi Sad uživao u švedskim jelima: Danas ćemo probati kineske tradicionalne specijalitete!

Novi Sad uživao u švedskim jelima: Danas ćemo probati kineske tradicionalne specijalitete!

2019
0

Praznik rada obeležen je radno na festivalu “Food Planet“, a nakon austrijskih specijaliteta koje smo probali 1. maja, juče je na meniju bila švedska kuhinja.

_ADR0761

Nacionalne specijalitete Švedske pripremio je restoran “Jastog”, a prisutni su mogli da degustiraju jela koja najviše sadrže ribu.

_ADR0755 _ADR0789 _ADR0810 _ADR0821 _ADR0805

“Food Planet”, osim što će do 27. maja dovesti u centar Novog Sada 30 svetskih kuhinja, podržava i promoviše humane građane, organizacije, udruženja i sve one koji su društveno odgovorni. Naš gost bio je Milorad Jurković, poznatiji kao stolar Mile, koji nam je govorio o tome kako je počeo sa svojim humanitarnim radom i pravljenjem i poklanjanjem dečijih stolica, ali i o tome da se dobro snalazi u kuhinji, a da najviše voli srpsku kuhinju.

Danas je dan posvećen Kini i od večeras od 18h probaćemo njihove tradicionalne specijalitete.

Tokom celog dana u centru Novog Sada, kao i prethodnih dana, imate priliku da čujete tradicionalnu i savremenu muziku zemlje kojoj je posvećen taj dan, a danas će to biti Kina.

Generalni pokrovitelji festivala “Food Planet” su kompanija Nectar, kompanija Miele i pivara Heineken sa svojim brendovima.

U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja “Food Planet”, nakon veoma uspešnih “Novosadskog Winter Festa” i “Festivala ljubavi” na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada. 

_ADR0715 _ADR0727 _ADR0750 _ADR0798 _ADR0839 _ADR0842 _ADR0836