Home Travel “Novi Sad za početnike”: Besplatne vođene ture kroz Novi Sad

“Novi Sad za početnike”: Besplatne vođene ture kroz Novi Sad

1033
0

Udruženje “Institut za evropske vrednosti” uz finansijsku podršku Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada i medijsku podršku Kompanije Color Media Communications ponovo realizuje projekat “Novi Sad za početnike”.

Pozivamo Novosađane, turiste i sve koji žele da nauče nešto više o istoriji Novog Sada da se prijave za besplatan obilazak grada i okoline.

Svi zainteresovani mogu da prisustvuju sledećim tematskim turama:

19.6. – “Ljubavna istorija Novog Sada”, okupljanje u 11 časova na Trgu slobode.
Teme vođene ture: Ljubavna istorija Novog Sada; Novosadski korzo; Zabava nekadašnje novosadske mladeži i ljubavi slavnih ličnosti

25.6. – “Tajne Petrovaradinske tvrđave”, vođena tura na Petrovaradinskoj tvrđavi. Okupljanje u 11 časova kod glavnog ulaza u Vojnu bolnicu “Gradić”.
Teme vođene ture: “Gradić” i interesantan život njegovih stanovnika; Petrovaradinska tvrđava – izgradnja i sistemi odbrane

2.7. – “Novosadske kafane i poslastičarnice”, okupljanje u 11 časova na Trgu slobode.
Tema vođene ture: Kafane kao nekadašnji centri političkog, kulturnog, društvenog života, ali i mesta za zabavu i dokolicu. Poslastičarnice kao slatka strana Novog Sada.

Sve tematske ture traju po sat vremena, a publiku će kroz zanimljivu istoriju Novog Sada upoznati turistički vodič Biljana Milošević.

Prijavljivanje zainteresovanih je na mejl maja.guzijan.cpg@gmail.com, a u prijavi je pored imena i prezimena potrebno naglasiti za koju turu se prijavljujete.