Home Travel Novi Sad za početnike: Prijavite se za besplatnu tematsku turu “Tajne Petrovaradinske...

Novi Sad za početnike: Prijavite se za besplatnu tematsku turu “Tajne Petrovaradinske tvrđave” 10. oktobra

1109
0

Tematska vođena tura “Tajne Petrovaradinske tvrđave” u okviru projekta “Novi Sad za početnike”, održaće se 10. oktobra, s početkom u 12 časova. Mesto sastanka i polaska u obilazak biće kod glavnog ulaza u Vojnu bolnicu – “Gradić”.

U okviru ove ture upoznaćemo se sa istortijom ”Gradića” i interesantnim životom njegovih stanovnika i Petrovaradinske tvrđave. Otkrićemo kako je nastajalo ovo veličanstveno utvrđenje koje su gradila ugledna imena vojne arhitekture austrijske carevine skoro ceo jedan vek. Čućemo zanimljive priče o tome ko je sve boravio na ovom mestu, ali i ko je pokušavao da osvoji današnji simbol Novog Sada i Petrovaradina, a kako su se vojnici i njeni stanovnici branili. Okrićemo tajne koje krije Petrovaradinska tvrđava – tajne u koje su uzidani snovi, želje i životi njenih graditelja. Čućemo razne zanimljive priče o “Gibraltaru na Dunavu” zahvaljujući kojima ćemo, kroz laganu šetnju skoro u potpunosti očuvanim Podgrađem tvrđave, lako moći da zamislimo kako je ovo mesto izgledalo tokom 18. i 19. veka. Iskoristite jedinstvenu priliku da očima vojnika doživite ovo čudo vojne arhitekture i prijavite se za besplatnu vođenu turu što pre, jer su mesta ograničena. Za prijavu i sve dodatne informacije obratite nam se putem mejl adrese: ivana.rajinac.cpg@gmail.com

Kompanija Color Media Communications uz podršku Grada Novog Sada organizuje pet tematskih turističkih tura kroz Novi Sad tokom oktobra meseca 2020. godine.

Pozivamo sve Novosađane, goste, turiste i sve koji žele da nauče nešto više o istoriji Novog Sada, kroz projekat “Novi Sad za početnike”.

Svi zainteresovani mogu da prisustvuju sledećim tematskim turama:

  • 10.10. – “Tajne Petrovaradinske tvrđave” – Novi Sad za početnike, vođena tura na Petrovaradinskoj tvrđavi, 12.00H
  • 17.10. – “Novosadske crkve i hramovi” – Novi Sad za početnike, vođena tura u centru grada, 12.00H
  • 24.10. – “Novosadske kafane i poslastičarnice” – Novi Sad za početnike, vođena tura u centru grada, 12.00H
  • 31.10. – “Jevrejski Novi Sad” – Novi Sad za početnike, vođena tura u centru grada, 12.00H

Tematske ture vodiće turistički vodić Biljana Milošević.

Kako smo se proveli na prvoj tematskoj turi “Ljubavna istorija Novog Sada”, kada smo se upoznali sa nesvakidašnjom istorijom Novog Sada kroz ljubavi slavnih ličnosti koje su nekada bili njegovi stanovnici, ali i otkrili mnoge nepoznate pojedinosti o onome što se događalo iza kulisa javnih i privatnih zgrada u Novom Sadu pogledajte OVDE.