Home Konferencije Održano edukativno panel predavanje “Riba na trpezi” u Privrednoj Komori Vojvodine

Održano edukativno panel predavanje “Riba na trpezi” u Privrednoj Komori Vojvodine

2077
0

Edukativno panel – predavanje “Riba na trpezi” održano je danas, 10. maja, u Privrednoj Komori Vojvodine. Predavanjem je najavljena manifestacija “Čarde i Bande” pod sloganom “Roda i riba” koja će se održati u subotu i nedelju, 11. i 12. maja na Sunčanom keju u Novom Sadu (plato preko puta Doma Vojske), sa početkom u 12 časova.

Pored profesora i nutricionista koji su održali kratka predavanja između ostalog i na temu “Savremeni aspekti upravljanja ribljim fondom u Srbiji”, na današnjem predavanju su i vlasnici ribljih restorana i čardi iz regiona međusobno razmeniti stavove, iskustva i viđenja u vezi sa pospešivanjem ribe na trpezi i rasprostranjenijom upotrebom ribe u samoj ishrani.

Pre samog panela predavanje su otvorili: Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, prim. dr med. Dušan Živić, Specijalistički centar za bolesti neadekvatne ishrane “Dr Živić”, autor TV serijala “Tajna hrane”, dr Aleksandar Hegediš, šef Odseka za prirodne resurse i životnu sredinu u Institutu za multidisciplinarna istraživanja Maja Banjac, asistent na katedri za Gastronomiju, Departmana za geografiju turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu.

Nakon toga, usledila je panel diskusija čiji je moderator bio Stanko Popović, osnivač Udruženja “Reka”, a na kojoj su učestvovali: Nikola Mandić, generalni direktor kompanije “Bio Fish”, Petar Viđikant, profesor, Vladimir Sever, Hrvatski športsko ribolovni savez, šrd ” Bjelovar”, Hrvatska, Djoka Varenika, Čarda “Na kraj sveta”, Petar Lapu – Braša, Čarda “Kod Braše”, Nedžad Avdulović Nećko, Čarda “Nećko”, Bačko Novo Selo i Ribarsko ostrvo.

Nikola Mandić, generalni direktor kompanije “Biofish” govorio je ovom prilikom o kvalitetu ribe koju kupujemo na našem tržištu i savetovao na šta treba da se obrati posebna pažnja prilikom kupovine ribe.