Home Vesti Ovog vikenda održana druga tura u okviru projekta Novi Sad za početnike

Ovog vikenda održana druga tura u okviru projekta Novi Sad za početnike

398
0

Udruženje The Best Events uz podršku Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada ponovo organizuje tri tematske ture kroz Novi Sad tokom juna/jula 2023. godine.

Ovog vikenda Novosađani i turisti upoznali su se sa bogatom istorijom Novog Sada kroz interesantne priče o starim kafanama – nekadašnjim centrima političkog, kulturnog, društvenog života, ali i mestima za zabavu i dokolicu.

Takođe, posetili smo mesta u koja su poznata imena Novog Sada volela da dolaze, kutke gde su se skupljali boemi, ali čuli i interesantne priče koje krije svaki od njih.

Pozivamo sve Novosađane, goste, turiste i sve koji žele da nauče nešto više o istoriji Novog Sada, kroz projekat “Novi Sad za početnike”.

Svi zainteresovani mogu da prisustvuju i narednoj turi koja će se održati i sledećeg vikenda.

8.7. Novi Sad za početnike – Vođena tura: Priče sa Novosadskog keja

Tema vođene ture: Novosadski kej
Mesto okupljanja: Dom vojske (Beogradski kej 9)

Omiljeno gradsko šetalište koje podrazumeva tri keja i tri mosta (Beogradski kej, Kej žrtava racije i Sunčani kej), a krije interesantne istorijske priče koje ćete saznati tokom ove šetnje.

Besplatna tematska tura, sa početkom od 11.00 č trajaće 60 minuta, a publiku će sa zanimljivom istorijom Novog Sada upoznati turistički vodić Biljana Milošević.

Prijave putem mejl adrese: ivana.rajinac.cpg@gmail.com