Home Vesti “PETROVARADINSKI KARNEVAL” STVARA NOVA PRIJATELJSTVA: Ugostite u svom domu učesnike iz drugih...

“PETROVARADINSKI KARNEVAL” STVARA NOVA PRIJATELJSTVA: Ugostite u svom domu učesnike iz drugih karnevalskih gradova!

749
0

HKPD Jelačić iz Petrovaradina i Udruženje građana Petrovaradin Media od 2023. obnavljaju tradiciju “Petrovaradinskog karnevala” i Novom Sadu donose novu veliku turističku manifestaciju. Pored brojnih izložbi i predavanja, centralni događaj karnevala biće “Velika karnevalska povorka” u subotu 18.02.2023.

Plan je da Velika karnevalska povorka u 13.00 časova krene ispred Crkve Svetog Jurja u Štrosmajerovoj ulici, prođe kroz Ulicu Vladimira Nazora, skrene levo u Beogradsku, prođe ispred Kuće Bana Jelačića i skrene desno u Ulicu Lisinskog i izađe u Ulicu Prote Mihaldžića gde će biti postavljena Karnevalska bina.

U Petrovaradin će tog dana doći veliki broj učesnika karnevalskih trupa iz različitih gradova Srbije i regiona. Ako želite da budete domaćini nekom od učesnika i ugostite ga u svojoj kući ili stanu 18. na 19. februar – javite nam se na mail adresu: ivana.damjanovic.cpg@gmail.com.

Ideja “Petrovaradinskog karnevala” je da uspostavi veze sa drugim karnevalskim gradovima iz Srbije i regiona na taj način što će građani Petrovaradina biti domaćini svojim gostima – što će, verujemo, napraviti put za neka nova prijateljstva.