Home Vesti Pobednica konkursa “Najlepša bašta Novog Sada” je Jelica Kraljevački

Pobednica konkursa “Najlepša bašta Novog Sada” je Jelica Kraljevački

1772
0

Nagradu za “Najlepšu baštu Novog Sada” u akciji kompanije Color Media Communications, dnevnog lista “Dnevnik” i “Novosadske televizije”, u saradnji sa Francuskim institutom u Novom Sadu, osvojila je Jelica Kraljevački, čija je bašta na Slanoj bari u Novom Sadu.

Na konkurs “Najlepša bašta Novog Sada”, koji je ove godine organizovan po drugi put, prijavilo se 39 ljubitelja cveća i prirode, te su svi i dobili simbolične nagrade, dok je pobednica Jelica Kraljevački osvojila produženi vikend u Vrnjačkoj Banji u hotelu Fontana, za dve osobe.

– Prvi put učestvujem na ovakvom takmičenju, nagovorili su me mama, prijatelji i komšiluk – uz osmeh iznenađenja rekla je pobednica Jelica Kraljevački. – Obožavam baštu, tamo nalazim neki mir, to mi je raj za dušu. U tom ambijentu volim da sedim s prijateljima i porodicom. Mnogo vremena ulažem u baštu, ali nije mi teško, uvek nađem vreme da je uredim i negujem, to me opušta. Moram da priznam da su i bašte ostalih takmičara izuzetno lepe. Iskrena da budem, nisam se nadala pobedi, mada mi je mama rekla da je moja bašta najlepša. Suprug mi je najveća podrška, jednako se trudi.

Proglašenje pobednika konkursa za “Najlepšu baštu Novog Sada” održano je juče u vrtu Francuskog instituta u Novom Sadu, a ovom prilikom svim prisutnima obratili su se:
Brankica Tabak, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine u Pokrajinskoj vladi, koja je, ovom prilikom i uručila glavnu nagradu;
Vladimir Marinković, rukovodilac ogranka Francuskog instituta u Novom Sadu, koji je prepoznao značaj ovog projekta i od ove godine podržao akciju;
– Aleksandra Brzak, urednica Novosadske Hronike dnevnog lista “Dnevnik”, bez čije medijske podrške i prepoznavanja važnih i humanih stvari akcije poput ove bi ostale nevidljive;
Ilonka Čubrik, članica žirija, prošlogodišnja učesnica konkursa koja, na radost i uz podršku svih komšija, već nekoliko godina unazad uređuje dvorišni prilaz u zgradi u kojoj živi;
Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe.

Žiri ni ove godine nije imao lak zadatak, međutim, ideja organizatora je nesumnjivo ispunjena, a ona se ogleda u činjenici da duh grada ne čine samo novi soliteri, zgrade i kvartovi nego upravo dela ovih ljudi, što je potvrdio predsednik Color Press Grupe Robert Čoban, osvrnuvši se i na ostale organizovane akcije, koje su otkrile i lepotu i dobrotu našeg grada i okoline.

– Smatram da je duh grada izuzetno važan i da je nešto što mnogi gradovi na neki način izgube u preteranoj gradnji i žurbi – istakao je Robert Čoban. – Novi Sad se zaista tokom protekle tri-četiri decenije udvostručio. Sačuvaćemo ga upravo na ovakav način, ako otkrijemo ljude koji čine dobra dela, trude se da grad na svaki način učine lepšim, čujemo sećanja starijih… Mislim da smo, kao mediji, odgovorni da budemo nosioci takve inicijative.

Ovogodišnji žiri koji je pregledao sve bašte, osluškivao njihove priče i glasao za najlepše, bio je u sledećem sastavu:
Brankica Tabak, podsekretar za zaštitu životne sredine u Pokrajinskoj vladi;
Nada Vujović, glavna urednica dnevnog lista Dnevnik;
Nataša Mihajlović, članica grupe “Frajle”;
Emilija Marić, direktorka Novosadske TV;
Ilonka Čubrik, prošlogodišnja učesnica.

Pre proglašenja svih ovogodišnjih pobednika i uručivanja nagrada, prisutni sau bili u prilici da uživaju i u kratkom muzičkom programu koju su priredile Jelena Burčer i Marija Đorđević.

Po mišljenju stručnog žirija, peto mesto zauzela je bašta Nade Nešević iz Novog Sada, koja je osvojila 39 bodova žirija. Četvrto mesto osvojila je sjajno uređena i besprekorno održavana bašta porodice Perenčević koja je osvojila 41 bod žirija. Treće mesto i 50 bodova žirija, zauzela je bašta koja je mnogima bila favorit, reč je o bašti Dejane Škrbić. Drugo mesto i umalo najlepša bašta, odlukom uvaženog žirija, je bašta porodice Pavlović iz Kaća koja je osvojila 62 boda žirija.

Podsećamo, prošlogodišnja pobednica bila je Elizabeta Carević iz Sremske Kamenice, koja je osvojila vikend-putovanje u Opatiju u hotelu “Grand hotela Adriatic”.

Sponzor ovogodišnje akcije je AMS osiguranje.