Home Vesti Poziv za učešće u konkursu za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika i najbolje...

Poziv za učešće u konkursu za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika i najbolje poljoprivredno gazdinstvo Srbije u 2022. godini

667
0

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika SUMP u saradnji sa kompanijom Color Media Communications i uz institucionalnu podršku Privredne komore Vojvodine predstavlja, bira i nagrađuje Najbolje poljoprivredno gazdinstvo i Najboljeg mladog poljoprivrednika u Republici Srbiji za 2022. godinu.

Кandidati za izbor Najboljeg poljoprivrednog gazdinstava i mladog poljoprivrednika od danas, 4. februara, pa sve do 20. marta 2022. mogu se za učešće u konkursu prijaviti na zvaničnoj internet stranici najboljegazdinstvo.rs.

Pravo na učešće u izboru za Najbolje poljoprivredno gazdinstvo imaju svi registrovani poljoprivrednici koji imaju aktivan status. Pravo na učešće u izboru za Najboljeg mladog poljoprivrednika imaju svi registrovani poljoprivrednici koji su u aktivnom statusu i u trenutku konkurisanja imaju manje od 40 godina.

Izbor i dodela nagrada održaće se u septembru 2022. godine, na jednom od salaša između Beograda i Novog Sada. Do dodele nagrada svi kandidati će biti predstavljeni žiriju i široj javnosti.

Cilj izbora je promocija poljoprivrede i rada u poljoprivredi a samim tim i prikazivanje dobrih priča ljudi koji vredno rade na srpskim poljima. Reportažama o životu i radu na selu bi pokazali, da osim slike neobrađenih i pustih njiva postoji i druga slika srpskog sela, ona u kojoj poljoprivrednici ustaju u zoru, odlaze na polja, u staje, voćnjake i vinograde.

Кontakt za sva dodatna pitanja je Aleksandar Milovanović, sekretar udruženja SUMP, tel: +381 (0)64 170 40 32.