Home Travel Prijavite se na besplatnu turu “Ljubavna istorija Novog Sada” 6. juna

Prijavite se na besplatnu turu “Ljubavna istorija Novog Sada” 6. juna

1470
0

Color Media Communications i turistička agencija „Putokaz 021“ u 2019. godini organizuju šest besplatnih tematskih turističkih tura kroz Novi Sad za Novosađane, goste, turiste i sve one koji žele da nauče nešto više o Srpskoj Atini i tajnama koje ona krije.

Turističke ture, u trajanju od 60 do 90 minuta, vodiće turistički vodić Srđan Bošković.

Prva tura biće organizovana u četvrtak, 6. aprila, od 18 časova (skup kod spomenika Svetozaru Miletiću) sa temom “Ljubavna istorija Novog Sada“:
– U našem gradu pored kulturnih i političkih dešavanja, dešavala su se i druga, a nekada su bili i povod za sva ostala dešavanja u gradu. Upoznajte nesvakidašnju istoriju Novog Sada sagledanu kroz ljubavi slavnih ličnosti. Kroz ovu šetnju otkrićemo mnoge nepoznate pojedinosti o onome što se događalo iza kulisa javnih i privatnih zgrada u Novom Sadu. Otkrićemo ko su bili poznati stanari čiji su se životi i priče utkali u grad. Saznajte ko su bile kneginje, glumice, dobrotvorke, naučnice, atentatorke i glumice za kojima se okretao ceo grad! Anica Savić Rebac, Mileva Marić, Jelena Ilka Marković, Jelisaveta Savka Subotić, Milica Miletić Tomić, kneginja Ljubica Obrenović, Jelena Lenka Dunđerski…

Tematske turističke ture su ovoga puta besplatne i ograničene su na grupu od 30 zainteresovanih posetilaca, a prijava na njih je veoma jednostavna. Dovoljno je da budete brzi i svoje ime i prezime, kao i kontakt telefon, pošaljete na ivana.tomic.bpm@gmail.com.

Ostale ture koje će se održati u junu i na samom početku jula možete pogledati OVDE