Home Vesti Promocija knjige “Izgubljeni u ravnici” na Novosadskom sajmu knjiga 10. marta

Promocija knjige “Izgubljeni u ravnici” na Novosadskom sajmu knjiga 10. marta

1577
0

Promocija knjige “Izgubljeni u ravnici” – manje poznate epizode iz istorija naroda Vojvodine, autora Žikice Miloševića, u izdanju Color Media Communications, biće održana u subotu, 10. marta, od 18h na Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu.

Knjiga “Izgubljeni u ravnici” je svoj put započela u Novom Sadu na Sajmu turizma, a nakon toga su održane promocije na Sajmu knjiga u Beogradu, zatim u Magliću, Baču, Zrenjaninu i Ostojićevu.

U subotu, 10. marta od 18h, na promociji će govoriti:

Uranija Kozmidis Luburić, potomak Grka iz Buljkesa (roditelji – Ida Sabo i Filo Kozmidis)

Slaviša Grujić, filmski reditelj

Ljiljana Lazić, istoričarka umetnosti, autorka izložbe “Jermenska crkva u Novom Sadu – izbrisana baština”

Goran Levi, Jevrejska opština Novi Sad

Slavko Matić, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Moderator: Robert Čoban, izdavač

Promocija će se održati na bini “Laza Kostić” u hali Master. Ulaz na Sajam knjiga je besplatan.

U knjizi “Izgubljeni u ravnici (Neobični (i zaboravljeni) narodi Vojvodine)” autor nas vodi kroz bogatu istoriju naroda koji su živeli i žive na tlu pokrajine, uz različite ilustracije, mape i fotografije tog vremena. Maltene skoro svi narodi Evrope našli su se na mapi Vojvodine, a svako selo i svaka porodica imaju. Čitajući knjigu naići ćete na priče o Špancima, Francuzima, Italijanima, Nemcima, Poljacima, Bugarima, Grcima, Jevrejima, Jermenima i mnogim drugima. Knjiga je u prodaji u knjižarama Laguna i Vulkan.

Promocija knjige je organizovana u okviru “Novosadske nedelje knjige” koju Color Media Communications realizuje povodom Međunarodnog sajma knjiga u Novom Sadu. Sve aktivnosti “Novosadske nedelje knjige” pogledajte na linku www.color.rs/nsnedeljaknjige2018/