Home Vesti Realizovana ekskurzija u Bač za decu, poklon maturanata pobednika u Izboru za...

Realizovana ekskurzija u Bač za decu, poklon maturanata pobednika u Izboru za najlepši maturski tablo Novog Sada

753
0

Pobednici ovogodišnjeg Izbora za najlepši maturski tablo Novog Sada – maturanti Saobraćajne škole “Pinki” (smer nautički tehničari) i maturanti prirodno-matematičkog smera Gimnazije “Isidora Sekulić”, odlučili su da svoje nagradne ekskurzije poklone deci čije bezbrižnije detinjstvo i odrastanje podržava nekoliko umreženih humanitarnih organizacija u Novom Sadu i regionu.

U subotu, 10. septembra, deca su u organizovanoj grupi posetila znamenitosti Bača – obišli su Franjevački samostan, tursko kupatilo, Šiljak, Kalvariju i tvrđavu u Baču, predahnuli na ručku u restoranu na jezeru Provala u Vajskoj, a pred povratak u Novi Sad otišli u posetu manastiru Bođani. Veliku podršku pri realizovanju događaja pružila je Turistička organizacija opštine Bač.

Tradicija maturskih tabloa duža od jednog veka zadržala se širom Vojvodine sve do danas. Svake godine u maju i junu, učenici završnih razreda srednjih škola i gimnazija, sa ponosom pokazuju svoje fotografije i kreativne tabloe u izlozima gradskih kafića, prodavnica i restorana. Deo tih tabloa tokom maja i juna pristigao je i na konkurs “Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada”, koji četvrtu godinu zaredom organizuju kompanija “Color Media Communications” i portal nshronika.rs. Pobednički tabloi ocenjivani su i proglašeni u julu u dve kategorije: na osnovu broja lajkova na Fejsbuku i prema proceni stručnog žirija.

Foto: Mladen Sekulić