Home Konferencije Serbia Goes Green 2017 – Ljubiša Vukadinović: VELUX je deo različitih projekata...

Serbia Goes Green 2017 – Ljubiša Vukadinović: VELUX je deo različitih projekata u okviru Active House alijanse!

1480
0

Druga konferencija o održivom razvoju povodom Dana planete Zemlje „Serbia Goes Green“, u organizaciji Color Press Grupe i magazina „Diplomacy and Commerce“, održana je u četvrtak, 20. aprila, u hotelu Crowne Plaza.

Konferenciju je otvorio ambasador Švedske, Jan Lundin, govoreći o izazovima i perspektivama Srbije u ovoj oblasti:

Ovo je put ka otvaranju Poglavlja 27, upravljanju vodama, zaštiti prirode, klimatskim promenama, svim onim stvarima koje su deo integracije Evropskoj Uniji. Ovo su ekstremno važna pitanja za Srbiju. Najteži odeljak koji treba da se otvori, ako pogledamo ključne zakonske propise. To je dugoročan proces, bitno je da napravimo značajan napredak, jer se taj proces neće brzo završiti. Ako pogledamo u budućnost možemo da otvorimo potpuno novi deo ekonomskog razvoja. Švedska radi na fosilnim gorivima, radimo na ovom pitanju već dugo vremena. Srbija svakako može da se uhvati u koštac sa svim tim problemima i mi ćemo joj pomoći.”

Case study “Aktivna kuća: Pozitivan uticaj na životnu okolinu” prezentovao je Ljubiša Vukadinović, VELUX sales manager za Srbiju, koji nam je tokom konferencije između ostalog rekao:

VELUX je u 2016. i 2017. obeležio dve godine jubileja. U 2016. smo obeležavali 75 godina od osnivanja kompanije, a u 2017. godini obeležavamo 20 godina poslovanja u Srbiji. Imamo sreću da u 2017. godini osim jubileja ponudimo i neke novine u delu proizvoda.”

Kompletan razgovor poslušajte u videu: