Home Festivali Vrela atmosfera Meksika u centru Novog Sada: U nedelju probajte argentinsku i...

Vrela atmosfera Meksika u centru Novog Sada: U nedelju probajte argentinsku i švajcarsku kuhinju!

2004
0

Drugog dana festivala nacionalnih kuhinja “Food Planet” u Novom Sadu, predstavio nam se Meksiko, a Novosađani i gosti Novog Sada uživali su u tradicionalnoj hrani, pesmi i igri ove zemlje.

_ADR9985

Pristunima se obratio ambasador Meksika, Marco Antonio García Blanco, koji je pozdravio publiku, zahvalio se na gostoprimstvu i prilici da Meksiko prezentuje svoju kuhinju i kulturu. Govoreći o tradicionalnim meksičkim jelima, nasmejao je publiku rekavši da Srbi jedu mnogo više od Meksikanaca, pa su Meksikanci zato niži, kao i da Meksikanci jedu veoma ljutu hranu, što je takođe razlog zašto ne jedu mnogo.

_ADR9991

O tortiljama, takosima, tradicionalnim začinima, govorila je ambasadorova supruga koja nas je rečima odvela na gastronomski put Meksikom.

_ADR0010

Usledio je nastup plesača u meksičkim narodnim nošnjama u izvođenju Umetničkog centra Talija, a tokom nastupa prisutni su probali meksičke tortilje koje je pripremila kuhinja novosadskog restorana “Atina” i najpoznatije piće ove zemlje, tekilu.

_ADR9947 _ADR9829 _ADR0223 _ADR0075

Zbog kiše i loših vremenskih uslova današnji program na Trgu slobode se neće održati. Pozivamo vas da sa nama budete u nedelju, 30. aprila od 18h, kada ćemo predstaviti argentinsku i švajcarsku kuhinju.

Generalni pokrovitelji festivala “Food Planet” su kompanija Nectar, kompanija Miele i pivara Heineken sa svojim brendovima.

U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja “Food Planet”, nakon veoma uspešnih “Novosadskog Winter Festa” i “Festivala ljubavi” na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada. 

_ADR0007 _ADR0016 _ADR0021 _ADR0153 _ADR0163 _ADR0243 _ADR9998 _ADR9972