Home Konferencije “Smart City”: Zdravko Jelušić – Novi Sad je spreman da postane pametni...

“Smart City”: Zdravko Jelušić – Novi Sad je spreman da postane pametni grad!

1491
0

Konferencija o tehnološkim inovacijama za pametne gradove budućnosti “Smart city”, gde su predstavljeni aktuelni razvoji pametnih gradova u Evropi, održana je 4. marta u Velikoj sali Skupštine Grada Novog Sada. Konferenciju je otvorio predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, rekavši da je tehnologija postala naša svakodnevica, te da je Novi Sad grad informacionih tehnologija. On je podsetio da je u toku izrada strategije Novog Sad kao pametnog grada.

“To je veoma širok pojam, koji obuhvata sve one aspekte koji su sastavni deo života i postali su vezani za informacione i komunikacione tehnologije. Verujem da će radno telo brzo izaći sa nacrtom strategije, kako bi otpočela javna rasprava. Biće veoma bitno da mnogi od vas uzmu učešće u tome kako da strategija bude sprovodljiva, da najmanje košta, a pruži maksimalne efekte. Novi Sad kao grad informacionih tehnologija danas može da se nosi sa takvim izazovima i to uz vašu pomoć”, poručio je Jelušić.

Tokom konferencije predavanja su održali stručnjaci iz oblasti saobraćaja, energetike i zaštite životne sredine.

Organizator Konferencije je Udruženje “Centar za lokalnu demokratiju”, Color Media Communications, u saradnji sa Ministarstvom za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Kako je izgledalo otvaranje konferencije i šta je još Zdravko Jelušić govorio poslušajte na video snimku u nastavku:

Foto: CMC