Home Festivali ŠTRAND SUMMER FEST: Proglašen “Najlepši maturski tablo Novog Sada” 2020. godine

ŠTRAND SUMMER FEST: Proglašen “Najlepši maturski tablo Novog Sada” 2020. godine

1869
0

Na prostoru ispod Mosta slobode, od 1. jula do 31. avgusta, održava se sada već tradicionalni Štrand Summer Fest, koji po četvrti put dočekuje Novosađane i posetioce našeg grada.

Festival namenjen svima, organizuje se pod okriljem kompanija Color Media Communications Ninamedia, a uz podršku Grada Novog Sada i Gradske uprave za privredu, JKP “Gradsko zelenilo” koje je omogućilo održavanje festivala, zajedno sa UG “Mali ljudi velika odgovornost”.

Svečano otvaranje „Štrand Summer Fest-a“, započelo je izborom najlepšeg maturskog panoa u Novom Sadu, koje Color Media Communications i portal nshronika.rs u saradnji sa OPENS-om (Novi Sad – Omladinska prestonica Evrope) organizuju od prošle godine. Sve fotografije prijavljenih tabloa novosadskih srednjih škola i gimnazija kao i Karlovačke gimnazije sa njihovim lokacijama u gradu mogu se pogledati na Fejsbuk grupi „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“, a za 5 najlepših tabloa glasali su korisnici društvene mreže Facebook kao i stručni žiri u sastavu: Čarna Milenković ispred Muzeja Vojvodine, Darko Vuković, dizajner, Radivoj Hadžić, fotograf lista “Dnevnik”, Gordana Jović, fotograf, Tijana Hen, fotograf, Jelena Mirić, PR OPENS-a, Darko Dozet, fotograf i Slobodan Stefanović, glumac.

Prvo mesto, odnosno tablo sa najviše glasova žirija osvojila je GIMNAZIJA JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ, razred IV-5, prirodno-matematički smer na francuskom i nemačkom jeziku. Nagrada je za svakog u razredu po dve dvodnevne karte za Novosadski Oktoberfest 2021. U ime razreda, nagradu je primila učenica Ema Galić.

Drugo mesto odnosno najviše glasova publike osvojila je GIMNAZIJA ISIDORA SEKULIĆ, razred IV-4, prirodno matematički smer sa 1,168 glasova. Nagrada je za svakog u razredu po dve karte za petak veče Novosadskog Oktoberfesta 2021. U ime razreda, nagradu je primio učenik Marko Braović.

Treće mesto, odnosno najkreativniji tablo na osnovu odluke žirija osvojila je GIMNAZIJA ISIDORA SEKULIĆ, razred IV-5. Nagrada je za svakog u razredu karte za “Room Escape” u Muzeju Vojvodine. U ime razreda, nagradu je primila učenica Lara Jović.

Četvrto mesto, odnosno drugoplasirani tablo na osnovu glasova žirija osvojila je GIMNAZIJA JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ, razred IV-1, prirodno – matematički smer. Nagrada je za svakog u razredu po dve karte za bioskop. U ime razreda, nagradu su primile učenice Katarina Anđelković i Jelena Martinović.

Peto mesto, odnosno drugoplasirani tablo na osnovu glasova publike osvojila je SREDNJA MEDICINSKA ŠKOLA 7. APRIL, smer MEDICINSKA SESTRA TEHNIČAR, razred IV-2 sa 1,026 glasova. Nagrada je za svakog u razredu po dve ulaznice za #BookTalk2020. U ime razreda, nagradu je primila učenica Dunja Dimitrijević.

Publika je tokom jučerašnjeg dana bila u prilici da uživa i u akustičnoj svirci, a za sjajan muzički izbor i veselu atmosferu pobrinuo se Strahinja Acoustic. 

Sve do 31. avgusta posetioci najlepše gradske plaže u Novom Sadu moći će na prostoru ispod Mosta slobode da uživaju u različitim programima I aktivacijama koje uključuju sportski I dečiji program, nastupe bendova, vežbanje ali I još mnogo drugih aktivnosti.

O rasporedu održavanja svih aktivnosti možete se informisati na zvaničnim Facebook i Instagram stranicama Štrand Summer Festa kao i putem sajta http://communications.rs/ssf2020/

S obzirom na prošlogodišnje interesovanje i ove godine, svakog četvrtka, organizovaćemo filmsko veče kako biste uz kokice i dobar film upotpunili svoje letnje dane, dok će subota biti rezervisana za dobar provod uz nastupe akustičnih bendova.

Organizatori Štrand Summer Festa pridržavaće se svih propisa i preporuka Vlade Repbulike Srbije u borbi sa korona virusom ali je od velike važnosti da se i sami posetioci festivala pridržavaju aktuelnih mera. Molimo vas da brinete o sebi i drugima poruka je organizatora festivala.

Zvanični sponzor ovogodišnjeg festivala je Apatinska pivara.