Home Vesti U subotu održan Novosadski karneval brodova

U subotu održan Novosadski karneval brodova

78
0

U subotu, 2. septembra održan je prvi Novosadski karneval brodova. Nakon povorke plovila, na karnevalskoj žurci na Beogradskom keju, organizatori karnevala sa druge strane Dunava upoznali su učesnike i posetioce sa obnovljenom manifestacijom –  „Petrovaradinski karneval”.

HKPD Jelačić iz Petrovaradina i Udruženje građana Petrovaradin Media u februaru 2023. godine obnovili su tradiciju „Petrovaradinskog karnevala” i Novom Sadu su doneli novu veliku turističku manifestaciju – „Petrovaradinski Karneval”.

Centralni događaj Petrovaradinskog karnevala je „Velika karnevalska povorka”, a tokom deset festivalskih dana biće organizovane brojne izložbe, predstave i radionice za decu na više lokacija u gradu.

U Petrovaradin će u februaru 2024. godine doći veliki broj učesnika karnevalskih trupa iz različitih gradova Srbije i regiona. Velika karnevalska povorka kretaće se Podgrađem Petrovaradinske tvrđave, od Crkve Svetog Jurja u Štrosmajerovoj ulici do Trga u ulici Prote Mihaldžića. Nakon Karnevalske povorke i predstavljanja trupa, sledi muzički program na karnevalskoj bini.