Home Festivali Završen peti festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande”

Završen peti festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande”

800
0

Peti festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande” održan je 3. i 4. oktobra 2020. godine na Sunčanom keju u Novom Sadu (plato prekoputa Doma Vojske).

Početak ovogodišnjeg festivala “Čarde i bande” najavio je tamburaški bend “Aurelius” koji je u subotu, 3. oktobra, krenuo od Spomenika Svetozaru Miletiću, Zmaj Jovinom ulicom, Dunavskom pa sve do Keja.

Festival organizuju Udruženje građana “HBO Color Media Events”, “Petrovaradin media” i Udruženje “The Best Fest”, u saradnji sa Udruženjem “Reka”, a manifestaciju su podržali i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Ministarstvo trgovine i turizma, Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada i kompanije Heineken i AMS Osiguranje.

Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prethodna četiri festivala “Čarde i bande”, održana tokom 2018. i 2019. godine. Riblju čorbu su pripremale čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Majstori ribljeg paprikaša pripremili su preko 2.000 porcija ribljeg paprikaša sa preko 250 kg šarana i druge vrste ribe.

Ove godine, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, kako na prolećnom, tako i na jesenjem festivalu “Čarde i bande” učestvovale su isključivo lokalne čarde.

Veliki odziv Novosađana, kako na ranijim festivalima, tako i ovog vikenda, potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline su upotpunile sjajnu atmosferu na novosadskom Keju.