Home Vesti Završnica kampanje za osnaživanje žena u ruralnim sredinama “Žene sa invaliditetom na...

Završnica kampanje za osnaživanje žena u ruralnim sredinama “Žene sa invaliditetom na selu” sutra u Obrovcu

251
0

Ovogodišnja kampanja za osnaživanje žena u ruralnim sredinama koja je počela 8. marta 2019, kada je u Narodnoj skupštini Republike Srbije realizovana Statusna konferencija pred početak ove nacionalne kampanje, sutra će biti zaokružena tribinom koju realizujemo u Obrovcu, u opštini Bačka Palanka.

Projekat realizuje Udruženje The Best Fest, a program se sprovodi održavanjem serije tribina na kojima će se razgovarati sa ženama različitih uzrasnih kategorija, obrazovnog statusa, zdravstevnog stanja u ruralnim sredinama. Sa ženama  razgovararamo o unapređenju položaja žena sa invaliditetom na selu, ekonomskom osnaživanju žena kroz žensko inovativno preduzetništvo, osnaživanju žena u borbi protiv porodičnog nasilja, ohrabrivanju žena da učestvuju u preventivnim zdravstvenim pregledima i o drugim temama koje doprinose njihovom osnaživanju i integrisanju u društvenu zajednicu.

Od samog početka ovaj projekat kao glavni institucionalni partner podržava Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, brojni sponzori i donatori, a naš glavni medijski pokrovitelj je Color Media Communications iz Petrovaradina.

Na linku http://zeneziveinaselu.rs/  možete pogledati kako je to izgledalo prethodnih godina, tokom kojih smo realizovali više od 30 različitih tribina u različitim ruralnim sredinama širom Srbije.

 

Foto galerija: