Home Vesti Žene sa invaliditetom na selu, uz kuglof i kale u Obrovcu

Žene sa invaliditetom na selu, uz kuglof i kale u Obrovcu

280
0

Završna tribina u okviru Kampanje za osnaživanje žena u ruralnim sredinama “Žene sa invaliditetom na selu”, realizovana je u društvu Obrovčanki. Koviljka Trivunčević i Svetlana Marković sa svojim istaknutim koleginicama iz Udruženja „Svilen konac“ razgovarale su sa nama o životu žena u njihovom selu, o unapređenju njihovog položaja, o ekonomskom osnaživanju kroz žensko inovativno preduzetništvo, o tome koliko je teško posebno osnažiti žene sa invaliditetom usled nedostatka poverenja i  informacija, ali i o mladim naraštajima i pravim porodičnim vrednostima koje uvek daju snažno svetlo na kraju svakog tunela.

“I kad vam je najteže, setite se da od svakog zla ima gore i zapevajte. Pesma je lek za dušu”, istakla je najstarija članica Savka Radoš.

Video možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/c/ColorMediaCommunications?app=desktop

Projekat je  realizovalo Udruženje “The Best Fest” iz Novog Sada, a program je bio realizovan održavanjem serije tribina na kojima su vođeni razgovori sa ženama različitih uzrasnih kategorija, obrazovnog statusa i zdravstevnog stanja.

Od samog početka ovaj projekat kao glavni institucionalni partner podržavalo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, sponzori i donatori, a naš glavni medijski pokrovitelj je bila kompanija Color Media Communications iz Petrovaradina.

 

Foto album: