Home Konferencije Digital 2018 – Dario Antunović: Radio ne krade vreme kao drugi mediji,...

Digital 2018 – Dario Antunović: Radio ne krade vreme kao drugi mediji, on ga obogaćuje

324
0

Petu godinu zaredom Color Media Communications organizuje “Digital“, regionalnu konferenciju o trendovima u telekomunikacijama i medijima.

Ovogodišnji – #Digital2018 – trajaće 2 dana – 06. i 07. septembra (četvrtak i petak) i okupiće najznačajnija imena iz ovih oblasti iz celog regiona kao i brojne goste iz inostranstva.

Konferencija se održava u Hotelu Metropol u Beogradu.

Konferenciju će ove godine prvog dana otvoriti Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja, Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji i Tatjana Matić, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a drugog dana Kati Csaba, ambasadorka Kanade u Srbiji i Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije.

U panelu “SUBEME LA RADIO: U KUTIJAMA PONOVO ŽIVE MALI LJUDI” učestvovaće i Dario Antunović, programski direktor Narodnog radija (Hrvatska), sa kojim smo razgovarali u susret konferenciji:

Da li se slažete sa konstatacijom da je “radio ponovo u modi” i zašto je to tako, ako su mu mnogi stručnjaci predviđali nestanak pojavom interneta?

– Meni se čini da je svako malo u modi govoriti da radio više nije u modi. Zanima me tko su ti stručnjaci koji svakih par godina predviđaju smrt radija i po čemu su stručni za takve procjene. Jedini stručnjaci su slušatelji koji od radija nikad nisu odustali jer radio ne krade vrijeme kao drugi mediji, radio ga samo obogaćuje.

Koliko se radio transformisao u digitalnom smislu? I koliko je ta transformacija važna za opstanak radija danas?

– Radio mora pratiti tehnološki razvoj. Svjedoci smo da se u nekim zemljama već gasi FM i da dolazi era digitalnog radija koji nudi veću ponudu i konkurenciju, bolji zvuk i dodatne sadržaje. To je dobro za slušatelje, a samim time je važno za radio.

Kako vidite budućnost radija?

– Radio samo treba pratiti život i biti tamo gdje su ljudi. Dok to bude radio, imat će budućnost. Ipak, radijska industrija mora stalno biti proaktivna i prepoznati važnost novih platformi i novih životnih navika. Na taj način mogu se brže osvajati i odgajati nove generacije ljubitelja radija.

Tokom dva dana u okviru deset panela i nekoliko studija slučaja i prezentacija, stručnjaci iz različitih oblasti govoriće o trendovima u telekomunikacijama, medijima i tehnologiji, autorskim pravima u digitalnom dobu, kraljevima zabave u regionu, SVOD platformama, E-sportu, generaciji Z, strepnjama i nadama domaće IT scene, 20-godišnjici osnivanja kompanije Google i onome što dolazi iz naših garaža, ali i o greškama, padovima i ponovnim podizanjima uspešnih.

Program, učesnike, informacije o prijavi i kotizacijama možete pronaći na zvaničnom sajtu www.digitalconference.rs

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here