Home Vesti Kampanja za osnaživanje žena u ruralnim sredinama “Žene sa invaliditetom na selu”

Kampanja za osnaživanje žena u ruralnim sredinama “Žene sa invaliditetom na selu”

202
0

Kampanja za osnaživanje žena u ruralnim sredinama, koju realizuje Udruženje The Best Fest iz Novog Sada, a podržava Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, sponzori i donatori, i glavni medijski pokrovitelj Color Media Communications iz Petrovaradina, nastavlja se i tokom 2022. godine.

Projekat ove godine ima i novu dimenziju, a nosi naziv “Žene (sa invaliditetom) na selu”. Kao i do sada program se sprovodi održavanjem serije tribina na kojima će se razgovarati sa ženama iz ruralnih sredina, različitih uzrasnih kategorija, obrazovnog statusa i zdravstevnog stanja. Sa ženama razgovaramo o unapređenju položaja žena sa invaliditetom na selu, ekonomskom osnaživanju žena kroz žensko inovativno preduzetništvo, osnaživanju žena u borbi protiv porodičnog nasilja, ohrabrivanju žena da učestvuju u preventivnim zdravstvenim pregledima i o drugim temama koje doprinose njihovom osnaživanju i integrisanju u društvenu zajednicu.

Kampanja  je počela 8. marta 2019, kada je u Narodnoj skupštini Republike Srbije realizovana Statusna konferencija pred početak ove nacionalne kampanje, a tokom prethodne četiri godine realizovano je više od 30 tribina u različitim selima širom Srbije.

Ovo je link gde možete pogledati kako je to izgledalo prethodnih godina: http://zeneziveinaselu.rs/