Home Vesti Održana tribina “Žene žive i na selu” u Staroj Pazovi

Održana tribina “Žene žive i na selu” u Staroj Pazovi

313
0

Deseta po redu tribina “Žene žive i na selu” održana je juče u SKUD “Heroj Janko Čmelik” u Staroj Pazovi.

Tribinu je otvorio pukovnik prof. dr Ranko Raičević, predsednik društva neurologa.

Prisutnima su se ovom prilikom kroz panel diskusiju obratili: Ana Horvat, predsednica Udruženja pazovačkih žena pri SKUD-u “Heroj Janko Čmelik”; Ana Balaž, predsednik Matice slovačke u Staroj Pazovi i Ana Slamaj, članica Udruženja pazovačkih žena pri SKUD-u “Heroj Janko Čmelik”.

Kampanja “Žene žive i na selu” ima za cilj osnaživanje žena u ruralnim sredinama kao i podizanje svesti o značaju preventivnih zdravstvenih pregleda.

Kampanja se realizuje uz podršku Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad I zapošljavanje, boračka I socijalna pitanja, Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju I populacionu politiku, Kancelarije za ljudska I manjinska prava, Pošte Srbije i kompanije BIOMELEM kroz seriju tribina na kojima će se razgovarati sa ženama u seoskim sredinama Srbije.

Teme kampanje:
– Ekonomsko osnaživanje žena kroz žensko inovativno preduzetništvo
– Osnaživanje žena u borbi protiv porodičnog nasilja
– Ohrabrivanje žena da učestvuju u preventivnim zdravstvenim pregledima

Statusnu konferenciju “Žene žive i na selu”, održali smo 8. marta u Domu Narodne skupštine u Beogradu.

Nakon toga, tribinu smo održali u Novom Žedniku (Subotica), Banatskom Velikom Selu (Kikinda), Gamzigradu (Zaječar), Lučici (Požarevac), Gornjoj Trepči (Čačak), Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu (selo Begeć), Kucuri (Vrbas) i Novom Pazaru.