Home Vesti Tribina “Niste sami” sutra u Velikom Gradištu

Tribina “Niste sami” sutra u Velikom Gradištu

61
0

Sedma tribina u 2019. godini, u okviru projekta “Niste sami“, biće održana sutra, 8. oktobra, u SŠ “Miloje Vasić” u Velikom Gradištu, s početkom u 11.45 sati.

U oktobru 2018. godine, pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Maje Gojković, Ministarstva za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu UNICEF-a – pokrenuta je kampanja “Niste sami!”, sa ciljem prevazilaženja predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Tribinu će otvoriti: Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište; Ranko Raičević, predsednik Društva neurologa i Jelena Marković, predsednica Humanitarne organizacije za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom ” Srbija velikog srca ”

U panel diskusiji učestvovaće: Dobrila Marković, predstavnik OPENS-a; Natalija Lazić, pozorišni producent, majka devojke sa autizmom; Bojana Božić, dizajner nameštaja, dijagnostifikovan anksiozni poremećaj i depresija i Ena Ese, predstavnik Centra “Srce”.

Nakon prve konferencije održane u Domu Narodne skupštine u Beogradu 11. oktobra, održane su tribine u još šest gradova širom Srbije (Bačka Palanka, Novi Sad, Požarevac, Zaječar, Niš i Čačak).

U 2019. godini, prva tribina je održana u Opštini Savski venac, a potom u Sremskim Karlovcima, Vrbasu, Zrenjaninu i Novom Sadu. Tokom ove godine biće održano ukupno 12 tribina u gradovima širom Srbije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here