Home Festivali #FoodPlanet2019: Danas se predstavlja Indonezija

#FoodPlanet2019: Danas se predstavlja Indonezija

667
0

Treći po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Subsidium”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications” i “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 9. septembra na Trgu slobode u Novom Sadu.

Do 30. septembra, tokom 22 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana od 17.00 besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na centralnom gradskom trgu nalaziće se i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.

Juče nam se predstavila Bugarska, a sve prisutne pozdravio je ambasador ove zemlje u Srbiji, Nj. E. Radko Vlajkov, dok je njihovu nacionalnu kuhinju i prateći kulturno-umetnički program predstavila je Boriana Punčeva iz ambasade Bugarske koja je recitovala i bugarsku poeziju na srpskom i bugarskom jeziku.

Posetioci su ovom prilikom mogli da degustijaru ukusne sarme pripremljene na tradicionalan način, zavijena u listove vinove loze, kao i domaći burek sa sirom.

Narednog ponedeljka, 16. septembra, u okviru „Food Planet”-a prvi put će se organizovati humanitarna večera pod vedrim nebom, zbog čega je ponela naziv Večera kod Miletića, po modelu „Long table” iz Graca, i svi koji budu želeli, moći će da imaju gala večeru, od koje kompletan prihod ide u korist Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.

Danas od 17 časova bićemo u prilici da upoznamo Indoneziju, a pre konzumiranja njihovih specijaliteta prisutnima će se obratiti i ambasador ove zemlje koji će predstaviti svoju nacionalnu kuhinju i prateći kulturno – umetnički program.

Više detalja i kompletan program pogledajte na linku: http://www.foodplanet.rs/index.html