Home Festivali Otvoreno Božićno seoce na Ušću

Otvoreno Božićno seoce na Ušću

789
0

Gradska manifestacija Beogradska zima 2022/23, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, ove godine održava se po sedmi put. Prednovogodišnji i novogodišnji program osmišljen je tako da pored tradicionalne organizacije dočeka Nove godine, prvi put pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, u realizaciji programa učestvuju i ustanove kulture koje su pripremile prigodan sadržaj. Beograđani i gosti naše prestonice imali su priliku da uživaju u koncertima, filmskim matineima, izložbama, predstavama i kustoskim vođenjima u različitim kulturnim ustanovama.

Manifestacija Beogradska zima nastavlja se i tokom bozićnih praznika tako da će za sve stanovnike i posetioce glavnog grad biti organizovan događaj pod nazivom „Božićno seoce na Ušću“ koji će se realizovati od 06. do 31. januara 2023. godine u Skejt-parku Ušće.

U okviru ove manifestacije biće instalirano centralno klizalište u Parku „Ušće“ a kompletan sadržaj i program na klizalištu za sve posetioce biće besplatan. Gosti manifestacije će na bokovima kućica, u kojima će se prodavati novogodišnje i božićne đakonije, moći da pogledaju izložbu pod nazivom “Proslava Božića i Nove godine u starom Beogradu” i tako se podsete i vide kako su se nekada proslavljali praznici.

Klizalište će svečano biti otvoreno 6. januara sa početkom od 10.00 časova. Pozivamo sve Beograđane kao i goste naše prestonice da nam se pridruže tokom božićnih praznika i uživaju u čarima klizanja i propratnom programu pre svega namenjenom porodici i deci koji će sadržati elemente klasične praznične atmosfere i lokalnih običaja sa duhom “starog Beograda”.